x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sediul central al YouTube, atacat. Autorul, o femeie, s-a sinucis!

Sediul central al YouTube, atacat. Autorul, o femeie, s-a sinucis!

04 Apr 2018   •   07:36
Sediul central al YouTube, atacat. Autorul, o femeie, s-a sinucis!

Femeia care a ranit mai multe persoane după ce a deschis focul la sediul companiei YouTube din apropiere de San Francisco (California), s-a sinucis, a anuntat şeful poliţiei din San Bruno.

 

"Avem patru victime. Toate au fost transportate la spital cu răni provocate de o armă de foc. Avem o persoană care a decedat din cauza rănilor pe care şi le-a făcut. În momentul de faţă, credem că ea este atacatorul", a subliniat Ed Barberini, într-o scurtă conferinţă de presă.

Destul de rar femeile comit atacuri armate în Statele Unite. Potrivit unui martor indirect al scenei citat de CNN, "o femeie a pătruns pe neaşteptate în timpul prânzului şi părea să tragă în direcţia unei anumite persoane". Primele apeluri de urgenţă pentru poliţie au fost la orele 12.46 (19.46 GMT).

Alte mărturii pe Twitter au părut să confirme că autoarea atacului armat s-a sinucis ulterior. Atacul s-ar fi produs într-o "curte interioară" unde angajaţii iau prânzul în mod obişnuit.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că a fost ţinut la curent despre eveniment. "Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru toate persoanele implicate", a scris el. "Mulţumiri fenomenalilor ofiţeri ai forţelor de ordine şi echipelor de prim-ajutor care sunt în prezent la faţa locului", a adăugat liderul de la Casa Albă.

O angajată a grupului YouTube a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că se afla "într-o videoconferinţă" atunci când s-a produs atacul. Ea a vorbit despre oameni care "au început dintr-odată să fugă şi să ţipe", adăugând că persoanele prezente la sediu au încercat să fugă din clădire cât mai repede posibil. "Sunt o mulţime de ieşiri. Deci numeroase persoane au putut ieşi", a adăugat ea.

Imaginile difuzate de televiziunile americane au arătat angajaţi ieşind din clădire cu mâinile pe cap pentru a fi percheziţionaţi de poliţişti. Numeroase maşini de poliţie şi de pompieri circulau în apropierea sediului YouTube care se găseşte în sudul oraşului San Francisco. AGERPRES

×