x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat la un hotel de cinci stele din Pakistan

Atac armat la un hotel de cinci stele din Pakistan

11 Mai 2019   •   18:05
Atac armat la un hotel de cinci stele din Pakistan

Indivizi înarmaţi au atacat un hotel din oraşul-port Gwadar în provincia Baluchistan din sud-vestul Pakistanului, sâmbătă, şi luptau contra forţelor de securitate, transmit Reuters, Xinhua şi dpa.

Ministrul de interne provincial, citat de Xinhua, a declarat că cel puţin trei militanţi au atacat cu focuri de armă un hotel de cinci stele.

Un oficial, care a vorbit cu condiţia anonimatului pentru că nu a fost autorizat să facă declaraţii presei, a declarat pentru Reuters că majoritatea clienţilor hotelului fuseseră evacuaţi, dar atacatorii păreau să fi ajuns la primul etaj al imobilului.

Schimburile de focuri se desfăşoară în interiorul hotelului Pearl Continental de aproape două ore şi nu este clar dacă există victime, a declarat şeful poliţiei locale, Aslam Bangulzai, citat de dpa. Poliţia şi forţele paramilitare au încercuit hotelul.

Portul Gwadar face parte dintr-un proiect chinez de 62 de miliarde de dolari menit să construiască rute comerciale spre Orientul Mijlociu, Africa şi Europa, scrie agenţia germană de presă.

Violenţele provocate de militanţi islamişti au înregistrat o intensificare în ultimele săptămâni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac armat pakistan