x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC CIBERNETIC DE PROPORŢII. O grupare de hackeri ruşi deţine peste un miliard de parole de Internet!

ATAC CIBERNETIC DE PROPORŢII. O grupare de hackeri ruşi deţine peste un miliard de parole de Internet!

06 Aug 2014   •   08:10
ATAC CIBERNETIC DE PROPORŢII. O grupare de hackeri ruşi deţine peste un miliard de parole de Internet!

O grupare de hackeri din Rusia a acumulat cea mai mare bază de date de internet furate, care include peste 1,2 miliarde de nume de utilizatori şi parole, precum şi peste 500 de milioane de adrese de e-mail, scrie The New York Times.

Înregistrările, descoperite de Hold Securtity, conţin materiale confidenţiale colectate de la 420.000 de site-uri web, de la cele mai mici până la cele ale marilor companii, inclusiv din interiorul Rusiei.  

Hackerii nu au vândut datele în mediul online, folosindu-le pentru a răspândi mesaje spam. Conform specialiştilor în securitate, gruparea este formată din aproximativ 12 tineri care au început ca spammeri amatori în anul 2011 şi nu au legături cu guvernul rus.

"Piraţii au avut ca ţintă nu doar companii americane, ei au vizat toate site-urile pe care le-au găsit. Sunt incluse de la companii de referinţă din clasamentul Fortune 500 la cele mai mici ca activitate. Cele mai multe dintre aceste site-uri sunt în continuare vulnerabile", a declarat pentru publicaţia amintită Alex Holde, fondatorul Hold Security.

Acest atac, care ar putea fi cel mai vast realizat vreodată, a pornit de la un grup de piraţi aflaţi în Rusia, într-o zonă cuprinsă între Kazahstan şi Mongolia. Cotidianul american a mai informat că este vorba de zece-doisprezece tineri în vârstă de vreo 20 de ani.

×