x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu armă la un festival gastronomic din California

Atac cu armă la un festival gastronomic din California

29 Iul 2019   •   10:02
Atac cu armă la un festival gastronomic din California

Cel puţin trei persoane au murit duminică şi alte 15 au fost rănite când un atacator a deschis focul la un festival de gastronomie din Gilroy, la sud de San Francisco, în California, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Atacatorul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine la scurt timp după declanşarea incidentului, conform poliţiei.

Atacul a avut loc în timpul Festivalului Usturoiului de la Gilroy, un oraş situat la circa 50 de km sud de San Jose.

"Poliţiştii erau prin preajmă şi l-au reperat în mai puţin de un minut pe suspect, care a fost ucis", a declarat presei şeful poliţiei locale, Scot Smithee, potrivit căruia se desfăşoară în continuare căutări pentru găsirea unui eventual complice, despre care nu se ştie dacă a deschis la rândul său focul sau l-a ajutat în vreun fel pe atacator.

Potrivit şefului poliţiei, atacatorul ar fi pătruns printr-un gard pentru a evita forţele de securitate şi pentru a ajunge la locul unde era adunată mulţimea.

În imagini transmise de postul de televiziune NBC News se văd participanţi fugind în timp ce se aud focuri de armă în locul unde se desfăşura festivalul, unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice din SUA. Duminică a fost ultima din cele trei zile de festival.

Potrivit mărturiei unei femei, Julissa Contreras, citată de NBC News, un bărbat alb de circa 30 de ani a deschis focul cu o puşcă.

"L-am văzut trăgând în toate direcţiile. Nu viza pe nimeni în special. Trăgea de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Părea clar pregătit pentru ce făcea", a povestit Julissa Contreras, citată de NBC News.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a deplâns atacul, spunând că este un eveniment "oribil". "În această noapte, California este alături de Gilroy. Cabinetul meu urmăreşte situaţia de aproape", a scris el pe Twitter.

SUA sunt deseori îndoliate de atacuri de acest fel. Dreptul de a deţine o armă este garantat în SUA de al doilea amendament al Constituţiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac cu arma california