x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu cuțit la Paris. Atacatorul era cunoscut serviciilor de informații

Atac cu cuțit la Paris. Atacatorul era cunoscut serviciilor de informații

13 Mai 2018   •   12:37
Atac cu cuțit la Paris. Atacatorul era cunoscut serviciilor de informații

Tânărul cu cetăţenie franceză născut în Cecenia care a ucis cu un cuţit un trecător şi a rănit alţi patru, în plin centrul Parisului, era cunoscut serviciilor de informaţii şi figura în registrul lor "S" (pentru "siguranţa statului"), a dezvăluit duminică o sursă apropiată anchetei, informează AFP şi dpa. 

Atacatorul, născut în 1997 şi al cărui atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), nu avea antecedente judiciare, însă figura în registrul "S" al serviciilor de informaţii. În acest registru sunt incluse peste 10.000 de persoane, printre care islamişti radicali sau indivizi ce pot avea o legătură cu mişcarea teroristă, precum şi huligani şi membri ai grupărilor extremei drepte sau extremei stângi. 

Un trecător, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite de acest tânăr care a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare), potrivit martorilor, înainte de a fi doborât de poliţie. 

Agresiunea avut loc în arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre, foarte frecventat sâmbătă seară.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac cu cutit paris