x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac în Germania: Un steag al SI, confecţionat artizanal, găsit în camera tânărului agresor afgan

Atac în Germania: Un steag al SI, confecţionat artizanal, găsit în camera tânărului agresor afgan

19 Iul 2016   •   10:30
Atac în Germania: Un steag al SI, confecţionat artizanal, găsit în camera tânărului agresor afgan

Un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecţionat artizanal, a fost găsit în camera tânărului refugiat afgan care a rănit patru persoane, atacându-le cu toporul şi cuţitul, într-un tren regional din Germania, luni seara, înainte de a fi împuşcat de poliţie, a anunţat marţi ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, transmit AFP şi Reuters.

'La percheziţia camerei în care locuia a fost găsit un steag al SI confecţionat artizanal', a declarat responsabilul, la postul public ZDF.

Potrivit unui martor, tânărul agresor a strigat 'Allah Akbar', a adăugat ministrul bavarez.

El consideră însă că este prea devreme pentru speculaţii privind motivele atacatorului sau dacă acesta era membru al unei grupări islamiste ori dacă se radicalizase singur în ultima perioadă.

Afganul, în vârstă de 17 ani, sosit fără familie în Germania în urmă cu doi ani şi solicitant de azil din 2015, a acţionat singur, a explicat ministrul.

Cei patru răniţi în trenul care asigura legătura între Treuchlingen şi Wuerzburg sunt originari din Hong Kong, au anunţat autorităţile bavareze.

Potrivit ministrului de interne, doi dintre răniţi se află în stare gravă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac in germania topor hong kong isis steag