x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac jihadist în Burkina: 126 de persoane au fost eliberate, 3 jihadiști au fost uciși

Atac jihadist în Burkina: 126 de persoane au fost eliberate, 3 jihadiști au fost uciși

16 Ian 2016   •   11:15
Atac jihadist în Burkina: 126 de persoane au fost eliberate, 3 jihadiști au fost uciși

În total 126 de persoane au fost eliberate şi trei jihadişti au fost ucişi în urma intervenţiei forţelor de securitate împotriva autorilor atacurilor jihadiste care au avut loc în centrul capitalei burkineze ', a anunţat ministrul de interne al acestei ţări, Simon Compaore, subliniind că asaltul forţelor de securitate este încă în curs, informează AFP.

"126 de persoane, printre care cel puţin 33 răniţi, au fost eliberate. Trei jihadişti, un arab şi doi africani, au fost ucişi. Asaltul asupra hotelului Splendid şi restaurantului Cappuccino (situat în faţa hotelului) s-a încheiat, însă un alt asalt continuă asupra hotelului Ybi", situat lângă Cappuccino.

Forţe speciale franceze staţionează la periferia Ougadougou, în cadrul programului de luptă antijihadistă din Sahel. Washingtonul dispune de asemenea de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă sprijin forţelor franceze în această operaţiune.

Atacul jihadist a fost revendicat de Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), la mai puţin de două luni după un atac similar în Mali.

Sursa: AGERPRES 

×