x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Atac sinucigaș la Istanbul soldat cu patru morți și 20 de răniți

UPDATE: Atac sinucigaș la Istanbul soldat cu patru morți și 20 de răniți

19 Mar 2016   •   12:25
UPDATE: Atac sinucigaș la Istanbul soldat cu patru morți și 20 de răniți

Un atac sinucigaş s-a produs sâmbătă pe marea arteră pietonală şi comercială Istiklal din partea europeană a Istanbulului, provocând moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 20, a declarat guvernatorul Istanbulului, citat de AFP şi Reuters. 

Iniţial, media turce au anunţat că două persoane au murit, printre care şi atacatorul sinucigaş, au murit în atentat, iar alte şapte au fost rănite. 

Zona frecventată de mii de persoane zilnic este survolată de mai multe elicoptere, în timp ce la faţa locului au fost deplasate echipe de genişti. 

Atacul s-a produs în faţa unui centru comercial de pe bulevardul Istiklal, în apropierea pieţei Taksim. Potrivit AFP, atacul are loc în contextul în care pe 21 martie se sărbătoreşte Noul An kurd, care suscită de obicei temeri privind intensificarea violenţelor. 

Turcia este în alertă maximă după atentatul sinucigaş din octombrie anul trecut soldat cu moartea a 103 persoană în faţa gării din Ankara, atac atribuit de autorităţi jihadiştilor din gruparea Stat Islamic. 

Un alt atentat cu maşină capcană s-a produs duminică trecută la Ankara, provocând moartea a 37 de persoane, acesta fiind revendicat de o grupare radicală din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan, intitulată Şoimii Eliberării Kurdistanului.

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: istanbul atentat atac sinucigas