x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist la Sankt-Petersburg

Atac terorist la Sankt-Petersburg

04 Apr 2017   •   00:20
Atac terorist la Sankt-Petersburg
Sursa foto: Xinhua

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite, în urma exploziei produse, ieri, la metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, au anunțat autoritățile locale, citate de site-ul agenţiei „Sputnik”. Un alt dispozitiv expozibil a fost dezamorsat la timp.

„A avut loc o singură explozie, în momentul în care trenul a sosit în staţia Institutul Tehnologic, venind din Sennaia Ploşcead", a declarat, ieri seară, un oficial citat de site-ul agenţiei Reuters. Explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, a relatat Interfax, precizând că dispozitivul ucigaș era umplut cu șrapnel. Circulaţia în întregul sistem al metroului din Sankt-Petersburg a fost suspendată în urma incidentului. Procuratura Generală din Sankt-Patersburg a evocat imediat ipoteza unui „atac terorist”. Ulterior, forțele de securitate ruse au dezamorsat un alt dispozitiv explozibil, găsit la o altă stație de metrou din centrul orașului Sankt-Petersburg. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe victimelor, explicând că sunt analizate toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist. Statele Unite şi Marea Britanie au transmis condoleanţe Rusiei, după explozia produsă la metroul din Sankt-Petersburg. „Statele Unite monitorizează situaţia după explozia de la metroul din Sankt-Petersburg”, a declarat un oficial de la Casa Albă. Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a exprimat compasiune pentru victimele exşploziei de la Sankt-Petersburg. „Sunt oripilat de explozia de la Sankt-Petersburg. Transmit compasiunea mea victimelor şi familiilor acestora”, a spus Boris Johnson.

 

Ambasadorul României în Rusia a scris pe pagina sa de Facebook că, dacă există români implicaţi în incident, să îl contacteze personal  sau să ia legătura cu ambasada.

 

×
Subiecte în articol: Sankt-Petersburg