x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul din Toronto, admirator al lui Elliot Rodger

Atacatorul din Toronto, admirator al lui Elliot Rodger

26 Apr 2018   •   18:03
Atacatorul din Toronto, admirator al lui Elliot Rodger

Cu câteva minute înainte ca Alek Minassian să comită atacul mortal din Toronto, Canada, acesta a postat un mesaj pe Facebook în care îl menţiona pe Elliot Rodger, scrie BBC.

“Rebeliunea Incel a început deja! Vom înlătura toţi << Chads >> şi  << Stacys >> ! Veneraţi-l pe gentlemanul suprem Elliot Rodger!”, a scris acesta. Facebook a confirmat că postarea este autentică.

Elliot Rodger a omorât şase persoane în Isla Vista, în mai 2014, în California, şi apoi s-a sinucis. Înainte să întoarcă arma asupra lui, tânărul în vârstă de 22 de ani a postat un videoclip de “răzbunare” pe Youtube şi a trimis un email cu un document autobiografic către 22 de persoane pe care le cunoştea.

Elliot Rodger a stat la baza unei comunităţi online cunoscută drept “Celibatar involuntar”, Incels, care dădea vina pe femei pentru viaţa sexuală inexistentă.

Chads şi Stacys reprezintă femeile şi bărbaţii atractivi care sunt percepuţi ca “indisponibili” pentru “incels”.

În clipul pe care l-a postat pe Youtube, Rodger stă într-un BMW oferit de familia sa şi se plânge de faptul că este încă virgin la 22 de ani, afirmând că nu a sărutat niciodată o fată.

În document, acesta se descrie drept “gentlemanul ideal şi magnific”, motiv pentru care nu poate să înţeleagă de ce femeile nu îşi doreau să facă sex cu el.

 

 

×