x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat cu bombă în orașul pakistanez Peshawar: Cel puțin 31 de morți și 76 de răniți

Atentat cu bombă în orașul pakistanez Peshawar: Cel puțin 31 de morți și 76 de răniți

29 Sep 2013   •   11:39
Atentat cu bombă în orașul pakistanez Peshawar: Cel puțin 31 de morți și 76 de răniți

Cel puțin 31 de persoane au murit și 76 au fost rănite într-un nou atentat cu bombă comis duminică în orașul pakistanez Peshawar, situat în apropierea frontierei cu Afganistanul, relatează agențiile Reuters, AFP și EFE, citate de Agerpres.

Bilanțul exploziei, produsă într-o piață aglomerată, a fost anunțat de Sahebzada Muhammad Anees, înalt responsabil local, și confirmat de Jameel Shah, reprezentant al spitalului 'Lady Reading' din Peshawar.

Acesta este cel de-al treilea atentat cu bombă produs în ultima săptămâna în Peshawar și în împrejurimi.

Exact cu o săptămână în urmă, cel puțin 80 de persoane au murit într-un dublu atentat sinucigaș ce a vizat o biserică din Peshawar, acesta reprezentând cel mai sângeros atac contra minorității creștine din Pakistan. La 27 septembrie, cel puțin 18 persoane au fost ucise și 40 rănite într-un atentat cu bombă ce a vizat un autobuz transportând funcționari publici în suburbiile orașului Peshawar.

Violențele survin în condițiile în care guvernul de la Islamabad a propus inițierea unor convorbiri de pace cu organizația Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) pentru a se pune capăt unei perioade de șase ani de insurecție armată, care a cauzat moartea a mii de persoane în întreaga țară.

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba pakistan Peshawar morti