x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat împotriva creştinilor din Cairo: Trei oameni au murit, iar 12 sunt răniţi

Atentat împotriva creştinilor din Cairo: Trei oameni au murit, iar 12 sunt răniţi

21 Oct 2013   •   08:48
Atentat împotriva creştinilor din Cairo: Trei oameni au murit, iar 12 sunt răniţi

Trei persoane au fost omorâte, iar alte 12 au fost rănite de o persoană necunoscută, duminică seară, la Cairo, când ieşeau dintr-o biserică creştină, transmite AFP, conform Mediafax.

Victimele asistaseră la o căsătorie din cartierul Al-Warak, din nordul capitalei egiptene. "Doi bărbaţi au venit pe motocicletă şi unul dintre ei a deschis focul", a anunţat Ministerul egiptean de Interne.

Victimele sunt o fetiţă de opt ani, un bărbat şi o femeie, a spus un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, Ahmed al-Ansari.

El a declarat, pentru AFP, că alţi patru răniţi sunt în stare critică şi a estimat că numărul victimelor riscă să crească. Acesta este primul atentat împotriva creştinilor comis la Cairo de la destituirea de către armata egipteană a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în 3 iulie.

Creştinii egipteni, majoritatea copţi, sunt periodic vizaţi de atacuri de la îndepărtarea lui Morsi şi mai ales de la evacuarea în forţă, la 14 august, a două zone din capitală ocupate de susţinătorii lui.

×
Subiecte în articol: atentat cairo Egipt