x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat împotriva ministrului de Interne din Columbia: cel puţin cinci morţi şi 17 răniţi

Atentat împotriva ministrului de Interne din Columbia: cel puţin cinci morţi şi 17 răniţi

15 Mai 2012   •   19:34
Atentat împotriva ministrului de Interne din Columbia: cel puţin cinci morţi şi 17 răniţi

Cel putin cinci oameni au murit, iar alti 17 au fost raniti in urma unui atentat cu bomba, produs la Bogota si indreptat impotriva ministrului columbian de Interne , Fernando Londono.

Deflagratia s-a produs marti la pranz, intr-un cartier din nordul capitalei columbiene, unde se gasesc numeroase magazine si universitati.

"Tocmai am aflat ca ministrul de Interne, Fernando Londono, a fost tinta unui atentat. Se afla in masina sa blindata", a declarat presedintele Juan Manuel Santos, conform AFP.

"Din fericire, Londono este intr-o stare stabila la spital. Soferul sau si un agent de politie au fost ucisi", a adaugat Santos care "a condamnat intr-o maniera vehementa" acest atentat. "Nu stiu care este scopul acestui atentat, dar fiti siguri ca Guvernul nu se va lasa destabilizat de acte teroriste. Terorismul nu ne va intimida. Din contra, ne incurajeaza sa mergem mai departe", a declarat seful statului sud-american.

"Conform informatiilor noastre, cinci persoane au fost ucise si 17 ranite", a declarat Carlos Giraldo, un oficial al delegatiei columbiene a Crucii Rosii.

Ultimul atentat care a avut loc in Bogota a fost pe 12 august 2010, la doua zile dupa investitura lui Santos, si s-a soldat cu ranirea a noua persoane.

Conform unor martori, explozia a fost declansata intr-un vehicul de transport in comun. Dupa un prim bilant, municipalitatea din Bogota anuntase aproximativ zece victime.

×
Subiecte în articol: columbia atentat