x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat în Libia. Zeci de morţi şi răniţi, în urma unui atac asupra unui centru al poliţiei

Atentat în Libia. Zeci de morţi şi răniţi, în urma unui atac asupra unui centru al poliţiei

07 Ian 2016   •   13:34
Atentat în Libia. Zeci de morţi şi răniţi, în urma unui atac asupra unui centru al poliţiei

Zeci de persoane au fost ucise şi rănite joi în Libia, în urma unui atentat cu maşină-capcană comis joi împotriva unui centru de instruire al poliţiei din oraşul Zliten, situat la 160 de kilometri est de Tripoli, potrivit informaţiilor din mass-media libiană, citată de AFP.

Conform agenţiei de presă Lana, apropiată guvernului recunoscut de comunitatea internaţională, atentatul s-a soldat cu cel puţin 15 morţi şi peste 30 de răniţi. Agenţia rivală, fidelă guvernului nerecunoscut, a indicat că atacul a făcut 50 de morţi şi peste 120 de răniţi.

În acelaşi timp, canalul de televiziune Al-Arabiya, citat de RIA Novosti şi TASS, a indicat că cel puţin 46 de persoane au fost ucise în urma acestui atentat, precizând că peste 100 de persoane participau la o instruire militară în momentul atacului.

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat, dar gruparea jihadistă Statul Islamic, ce activează din 2014 în Libia, a revendicat până în prezent mai multe atacuri comise pe teritoriul libian, unde câştigă teren, profitând de haosul creat în această ţară după înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în 2011. În prezent, Libia are două guverne - unul recunoscut la nivel internaţional şi care s-a refugiat la Tobruk (est) şi altul pro-islamist, în capitala Tripoli.

Sursa: Agerpres

 

×
Subiecte în articol: libia atentat politie