x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Alexandria în Egipt: Şase suspecţi ucişi

Atentat la Alexandria în Egipt: Şase suspecţi ucişi

26 Mar 2018   •   06:57
Atentat la Alexandria în Egipt: Şase suspecţi ucişi

Poliţia egipteană a ucis şase militanţi islamişti suspectaţi de implicare într-o tentativă de asasinat a directorului serviciilor de securitate ale oraşului Alexandria, a informat Ministerul de Interne.

 

Sâmbătă, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din Egipt, doi poliţişti au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană la Alexandria (nord), la trecerea unui convoi în care se afla directorului serviciilor de securitate ale oraşului, generalul Mostafa al-Nemr, care a scăpat nevătămat.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a afimat că poliţia i-a urmărit pe membrii unei celule aparţinând mişcării islamiste Hasm în provincia Behaira, omorând şase dintre aceştia într-un schimb de focuri.

Atentatul comis sâmbătă nu a fost revendicat. Autorităţile egiptene acuză Hasm că este ramura armată a Fraţilor Musulmani, confrerie decretată "teroristă" de către putere.

Gruparea Hasm a revendicat în 2016 mai multe atentate împotriva poliţiei, unor responsabili şi judecători la Cairo. În revendicările sale nu şi-a proclamat însă niciodată afilierea la Fraţii Musulmani. AGERPRES

×