x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Berlin: Anis Amri şi-ar fi procurat arma în Elveţia

Atentat la Berlin: Anis Amri şi-ar fi procurat arma în Elveţia

07 Ian 2017   •   06:00
Atentat la Berlin: Anis Amri şi-ar fi procurat arma în Elveţia

Presupusul autor al atentatului de la Berlin, Anis Amri, şi-ar fi procurat în Elveţia arma cu care a fost împuşcat şoferul polonez al camionului utilizat pentru atac, a arătat vineri canalul german ZDF, preluat de AFP.

Tunisianul de 24 de ani a "petrecut o lungă perioadă în Elveţia" unde a stat "potenţial" în "mai multe rânduri", a indicat vineri ZDF.

"După surse de securitate" elveţiene, şi "în stadiul actual al investigaţiilor", este "verosimil" ca el să-şi fi "procurat în Elveţia arma", un pistol al fabricantului german Erma, afirmă canalul citat.

Parchetul federal elveţian, care nu a confirmat aceste informaţii, a deschis miercuri o anchetă asupra unor eventuale contacte în Elveţia ale lui Amri "în baza informaţiilor provenite de la autorităţi străine în legătură cu atentatul din Berlin". Această anchetă "se referă la informaţii legate de logistică, persoane sau arma crimei. Pentru moment nu există nicio informaţie sigură", a indicat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al parchetului federal elveţian.

Potrivit ZDF, Anis Amri a fost de asemenea reţinut de autorităţile germane, pe 30 iulie anul trecut, în timpul unui control de rutină la Friedrichshafen (sud-vest), aproape de frontiera elveţiană.

El indicase atunci că vrea să ajungă la Zurich pentru a asista la o nuntă. Deja cunoscut autorităţilor germane ca potenţial periculos, el a reuşit să disimuleze adevărata sa identitate, dar a fost arestat pentru scurt timp pentru posesie de documente false, înainte de a fi eliberat pe 1 august.

Şi Neue Rhein Zeitung informează, în ediţia sa de sâmbătă, că autorităţile din Renania de Nord-Westfalia, unde a stat câtva timp Amri, erau la curent "cel mai târziu în decembrie 2015" asupra legăturilor sale potenţiale cu gruparea Stat Islamic.

Sursa - AGERPRES

×