x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTAT LA BERLIN. Poliţia le cere cetăţenilor să rămână în case şi să evite răspândirea de zvonuri

ATENTAT LA BERLIN. Poliţia le cere cetăţenilor să rămână în case şi să evite răspândirea de zvonuri

19 Dec 2016   •   23:21
ATENTAT LA BERLIN. Poliţia le cere cetăţenilor să rămână în case şi să evite răspândirea de zvonuri

Poliţia berlineză le-a cerut luni seara locuitorilor capitalei Germaniei, prin intermediul reţelelor sociale, să rămână în case şi să evite răspândirea de zvonuri, după ce s-a confirmat că cel puţin nouă persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma intrării unui camion în zona pietonală a unui târg de Crăciun, transmite agenţia EFE.

Potrivit acesteia, media germană, citând poliţia aflată la locul evenimentului, notează că prima ipoteză a forţelor de securitate se referă la un atac terorist, deşi pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt.

Poliţia din Berlin le-a cerut cetăţenilor să nu se apropie de locul în care în care a avut loc incidentul, Breitscheidplatz, pentru a lăsa liber accesul numeroaselor ambulanţe şi vehicule de pompieri care transportă răniţii din zonă.

Conform agenţiei DPA, care citează precizări ale poliţiei germane, un suspect în acest caz a fost reţinut, iar un altul a murit.

"Suntem în doliu şi sperăm că numeroşii răniţi vor putea primi ajutor", a indicat purtătorul de cuvânt al cancelarei germane Angela Merkel, Steffen Seibert, pe contul său de Twitter, evocând "teribilele ştiri" din Berlin, transmite AFP.

Sursa - AGERPRES

×