x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTAT LA BERLIN! Un camion a intrat în mulţime la un Târg de Crăciun; Sunt mai mulţi morţi şi zeci de răniţi

ATENTAT LA BERLIN! Un camion a intrat în mulţime la un Târg de Crăciun; Sunt mai mulţi morţi şi zeci de răniţi

19 Dec 2016   •   22:11
ATENTAT LA BERLIN! Un camion a intrat în mulţime la un Târg de Crăciun; Sunt mai mulţi morţi şi zeci de răniţi

Un camion a intrat luni seara într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând cel puţin 9 morţi şi 50 de răniţi, transmite agenţia DPA, care citează responsabili ai poliţiei şi pompierilor.

Potrivit EFE, media germană, citând poliţia aflată la locul evenimentului, notează că prima ipoteză a forţelor de securitate se referă la un atac terorist, deşi pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt.

Citește și Atentatul de la Berlin, revendicat! 9 morți și 50 de răniți, după ce un camion a intrat în mulţimea din Târgul de Crăciun

"Putem confirma nouă morţi şi mulţi răniţi. Mulţi colegi sunt în Breitscheidplatz pentru a investiga ce s-a întâmplat", a scris poliţia pe contul său oficial de Twitter, după ce informase mai înainte că un camion a lovit numeroşi trecători.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT) în Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun.

Citește și ATENTAT LA BERLIN. MAE are în atenţie incidentul de la Târgul de Crăciun și verifică dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români

Se pare că vehiculul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului şi a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul locaţiei.

Potrivit mai multor medii locale, şoferul a fugit de la locul faptei. DPA a transmis, la 22,36, citând un purtător de cuvânt al poliţiei, că a fost reţinut un suspect în acest caz.

Citește și ATENTAT LA BERLIN. Facebook a activat funcţia "safety check"

Potrivit EFE, ziarul 'Berliner Morgenpost' a transmis în direct imagini de la locul incidentului la puţin timp după producerea acestuia, unde se puteau vedea mulţi oameni la pământ, aparent răniţi sau inconştienţi, în timp ce ajungeau vehicule ale poliţiei, pompierilor şi ambulanţelor.

În iulie, un total de 86 de persoane au murit la Nisa după ce un camion a intrat într-o zonă pietonală într-un atentat revendicat mai apoi de Stat Islamic.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: berlin atentat germania targ de craciun camion