x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Ierusalim. Un camion a intrat într-un grup de pietoni: 4 morți și 15 răniți, dintre care doi în stare gravă

Atentat la Ierusalim. Un camion a intrat într-un grup de pietoni: 4 morți și 15 răniți, dintre care doi în stare gravă

08 Ian 2017   •   14:15
Atentat la Ierusalim. Un camion a intrat într-un grup de pietoni: 4 morți și 15 răniți, dintre care doi în stare gravă
Sursa foto: Captură video

Un camion a intrat duminică într-un grup de pietoni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi, una dintre locaţiile intens circulate, informează Reuters, citând surse din poliţie şi serviciile de urgenţă.

Cel puţin patru persoane au murit şi cel puţin 15 au fost rănite, anunţă postul de radio al armatei israeliene. Poliţia a anunţat că nu este vorba despre un accident şi că toate victimele, trei femei şi un bărbat, aveau sub 30 de ani.

"A fost un atac terorist, un atac cu camion", a declarat pentru Radio Israel o purtătoare de cuvânt a poliţiei. Postul de radio a mai anunţat că şoferul camionului, de origine palestiniană, a fost împuşcat.

Serviciul de ambulanţă a anunţat că 15 pietoni au fost transportaţi la spital, dintre care doi în stare gravă.

Un şofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a avut drept ţintă un grup de soldaţi. Aceştia au răspuns cu focuri de armă şi atacatorul a dat cu spatele şi a trecut cu camionul peste ei.

"Au tras în el până l-au neutralizat", a declarat martorul.

Un val de atacuri stradale comise de tineri palestinieni, folosind adesea cuţite, dar şi vehicule, a pierdut din intensitate din octombrie 2015, însă incidentele nu au dispărut cu totul.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: iersualim camion pietoni