x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Istanbul. Poliţia turcă a arestat 13 suspecţi, între care trei străini

Atentat la Istanbul. Poliţia turcă a arestat 13 suspecţi, între care trei străini

30 Iun 2016   •   12:41
Atentat la Istanbul. Poliţia turcă a arestat 13 suspecţi, între care trei străini

Poliţia turcă a arestat joi 13 suspecţi, între care trei străini, după triplul atentat sinucigaş de marţi de la aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, soldat cu 42 de morţi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, citată de AFP.


O sursă din serviciile de securitate turce a declarat pentru Reuters că este posibil ca cel puţin unul din cei trei atacatori sinucigaşi de la aeroportul internaţional Ataturk să fie cetăţean străin. 'Cercetăm posibilitatea implicării unor străini. Este foarte probabil ca cel puţin unul dintre ei să fie străin, dar ancheta este în desfăşurare', a declarat sursa, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Forţele poliţiei din Istanbul au efectuat descinderi simultane la 16 adrese din oraş, a mai indicat agenţia de presă turcă, fără să precizeze naţionalitatea celor trei străini reţinuţi.

Agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters, a relatat anterior că poliţia turcă a efectuat raiduri în cadrul celulelor suspectate de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la Istanbul şi Izmir, oraş de pe coasta Mării Egee.

Echipe ale poliţiei antitero, conduse de ofiţeri din forţele speciale, au efectuat raiduri în trei cartiere muncitoreşti din Istanbul - Pendik, Basaksehir and Sultanbeyli.

Nouă militanţi suspectaţi că ar fi avut contacte cu membri ai Statului Islamic în Siria au fost reţinuţi în trei districte din Izmir, potrivit Anadolu. Aceştia au fost acuzaţi de finanţare, recrutare şi furnizare de sprijin logistic pentru gruparea extremistă sunnită.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: atentat istanbul atentat la istanbul turcia