x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Kabul: 14 musulmani şiiţi ucişi, zeci de răniţi

Atentat la Kabul: 14 musulmani şiiţi ucişi, zeci de răniţi

11 Oct 2016   •   22:54
Atentat la Kabul: 14 musulmani şiiţi ucişi, zeci de răniţi

Cel puţin 14 musulmani şiiţi, printre care şi un copil, au fost ucişi marţi seara la Kabul într-un atac armat asupra pelerinilor adunaţi într-o moschee cu ocazia sărbătorii Ashura, transmite AFP. Ministerul de interne a anunţat că la bilanţul atentatului se adaugă şi 36 de răniţi, dintre care 19 femei.

Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al ministerului, a insistat că a fost vorba de un singur atacator, care a aruncat câteva grenade înainte de a deschide focul şi care a fost în cele din urmă doborât de forţele de ordine. Printre victime se numără şi un poliţist.

Anterior, alte surse indicaseră că au fost trei sau patru atentatori ucişi cu siguranţă şi alţi câţiva căutaţi de forţele speciale sosite ca întăriri.

Pentru şiiţi, Ashura - comemorarea morţii imamului Husein, nepotul profetului Mahomed - este una din cele mai importante sărbători. Atentatul s-a produs la moscheea Kart-e-Sakhi din vestul capitalei afgane, în apropierea Universităţii din Kabul, într-un cartier cu o numeroasă minoritate şiită. Marea majoritate a afganilor sunt musulmani, dar dintre aceştia sunniţii reprezintă la rândul lor o majoritate covârşitoare, în timp ce şiiţii sunt minoritari. AGERPRES

×
Subiecte în articol: kabul musulmani atentat