x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Nisa. Cum arată și cine este atacatorul!

Atentat la Nisa. Cum arată și cine este atacatorul!

15 Iul 2016   •   20:15
Atentat la Nisa. Cum arată și cine este atacatorul!

Autorul atentatului terorist de la Nisa, care a intrat cu un camion în mare viteză în mulţimea adunată pe esplanada Promenade des Anglais din oraș, a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhlel, scrie Daily Mail.

Franco-tunisianul, de 31 de ani, nu era în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism, ci era cunoscut poliţiei pentru fapte de violenţă şi utilizare de arme. Mai mult, el ar fi fost reținut pentru una dintre infracțiuni în luna martie.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel era tatăl unui copil de trei ani și era șofer de profesie. Rudele acestuia sunt audiate de autoritățile franceze.

Vecinii mai  spun că Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu a ținut Ramadanul anul acesta, nu era un om religios și nu mergea la rugăciune. Era un om singuratic, trăia separat de soția lui, cu care se afla în plin divorț, având mai antecedente penale privind violența conjugală.

„El a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis”, a declarat vineri Christian Estrosi, fost primar al Nisei și actual președinte al regiunii, citat de France Presse. Potrivit unei alte surse apropiate anchetatorilor, șoferul a deschis focul „cu un pistol”. Între altele, o „grenadă nefuncțională”, precum și arme de război false au fost găsite în camion. Estrosi afirmase anterior că șoferul fusese în posesia unor arme „grele” la bordul camionului. Polițiști au tras în el de nenumărate ori. Pe internet au apărut și  imagini  cu momentul în care Mohamed este ucis de polițiști.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel a forțat o barieră metalică pentru a intra în perimetrul securizat de pe faleză și a lovit tot ce i-a ieșit în cale. Pe camerele de supraveghere, șoferul este surprins în timp ce urcă în camion la cațiva kilometri de locul carnagiului, potrivit BFMTV. Imaginile nu au fost încă făcute publice de autorități.

Mai multe detalii & VIDEO, pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: Atentat la Nisa nisa masacru camion