x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat sinucigas in Nigeria: Cel puţin 21 de morţi, în cursul unei procesiuni şiite

Atentat sinucigas in Nigeria: Cel puţin 21 de morţi, în cursul unei procesiuni şiite

27 Noi 2015   •   21:19
Atentat sinucigas in  Nigeria: Cel puţin 21 de morţi, în cursul unei procesiuni şiite

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri într-un atentat sinucigaş, în nord-estul Nigeriei, în cursul unei procesiuni a musulmanilor şiiţi organizate la 20 kilometri sud de Kano, cu ocazia sărbătorii Ashura, cea mai importanta din calendarul şiit, relatează AFP.

'Procesiunea noastră a fost ţinta unui atac sinucigaş. Am pierdut 21 de persoane şi multe altele au fost rănite', a declarat presei Muhammad Turi, un membru al Mişcării islamice din Nigeria, care a organizat acest marş simbolic urmat de mii de credincioşi.

'Aceasta nu ne va descuraja în ceea ce priveşte respectarea ritualurilor religioase. Chiar dacă eram toţi morţi, ultimul dintre noi ar fi continuat să-şi îndeplinească datoria' , a adăugat el la câteva ore după atentatul comis în jurul orei 14.00 (13.00 GMT) în satul Dakasoye.

Pe site-ul său, Mişcarea islamică din Nigeria, condusă de şeicul Ibrahim Zakzaky, explică faptul că un kamikaze a fost arestat şi un al doilea se afla în mulţime.

Realizând faptul că complicele său a fost arestat, al doilea kamikaze s-a aruncat în mulţime şi şi-a declanşat explozibilii avuţi asupra lui, înainte de a putea fi identificat, a precizat un organizator. Credincioşii au participat la un 'marş simbolic' de la Kano la Zaria, în statul vecin Kaduna, unde se află şeicul Zakzaky.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Nigeria atentat atentat sinucigas