x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat sinucigaş lângă ambasada Statelor Unite din Kabul. Cinci morţi şi nouă răniţi

Atentat sinucigaş lângă ambasada Statelor Unite din Kabul. Cinci morţi şi nouă răniţi

29 Aug 2017   •   15:56
Atentat sinucigaş lângă ambasada Statelor Unite din Kabul. Cinci morţi şi nouă răniţi

Un atentat sinucigaş a avut loc într-o zonă comercială aglomerată din Kabul, în apropierea unui lanţ de bănci şi nu departe de ambasada Statelor Unite ale Americii. Atacul s-a încheiat cu moartea a cel puţin cinci persoane, conform oficialilor din Afghanistan, scrie The Independent.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la poliţia din Kabul, Basir Mujahid, explozia viza, probabil, o ramură a băncii private Kabul. Partea din faţă a băncii Kabul a fost complet distrusă şi au existat multe pagube şi pentru afacerile adiacente din jurul băncii. Ambasada SUA este localizată la 500 de metri de bancă.

Pe lângă cele cinci persoane omorâte în urma atacului, alte nouă persoane au fost rănite, a spus şeful spitalelor din Kabul din Ministerul Sănătăţii, Mohammad Salim Raouli.

Nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea atacului cu bombă, dar Talibanii au atacat deseori băncile, în special la sfârşit de lună, când civili şi personal militar se aliniază pentru a-şi primi salariile sau înainte de vacanţele mari musulmane.

Săptămâna aceasta, băncile din Kabul au fost aglomerate în mod special, pentru că musulmanii se pregătesc de celebrarea sărbătorii Eid al-Adha sau “sărbătoarea jertfei”. Este cea mai importantă sărbătoare Islamică, care comemorează dorinţa profetului Ibrahim.

×