x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTATE LA PARIS. Preşedintele Hollande a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor

ATENTATE LA PARIS. Preşedintele Hollande a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor

14 Noi 2015   •   01:17
ATENTATE LA PARIS. Preşedintele Hollande a decretat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor ţării pe fondul "atentatelor teroriste fără precedent" din Paris, soldate cu zeci de morţi, informează AFP şi EFE.

Potrivit presei franceze, ultima dată când autorităţile au decretat stare de urgenţă a fost în urmă cu 10 ani, în timpul violenţelor care au avut loc la periferia pariziană.

Într-o scurtă intervenţie la televiziune, Hollande a declarat că "va fi decretată starea de urgenţă. A doua măsură va fi închiderea frontierelor naţionale".

Preşedintele Hollande a vorbit de existenţa a "zeci de morţi" în urma unor atacuri teroriste "în desfăşurare", pentru a căror neutralizare a cerut întăriri militare.

"Atacuri teroriste de o amploare fără precedent sunt în curs în aglomerarea pariziană. Există câteva zeci de persoane ucise (...) este o grozăvie", a spus Hollande, vizibil marcat. Preşedintele francez a mai adăugat că "au fost mobilizate toate forţele posibile pentru a-i neutraliza pe terorişti şi pentru a asigura (securitatea) tuturor cartierelor".

Totodată, după primăria Parisului, şi prefectura a recomandat sâmbătă pe contul său de Twitter persoanelor care se află în regiunea pariziană "să evite să iasă din case, cu excepţia cazurilor de maximă necesitate", după atacurile simultane din Paris.

Prefectura a mai recomandat "instituţiilor care primesc public să-şi întărească supravegherea la intrări şi să-i primească pe cei care au nevoie de ajutor, să întrerupă manifestaţiile sau evenimentele în curs în exterior".

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: francois hollande paris atentate franta