x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentatorul de la Lockerbie a participat la un miting pro-Gaddafi

Atentatorul de la Lockerbie a participat la un miting pro-Gaddafi

27 Iul 2011   •   15:31
Atentatorul de la Lockerbie a participat la un miting pro-Gaddafi

Opinia publica din Marea Britanie este in stare de soc, dupa difuzarea unor imagini in care libianul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie, din 1988, a aparut la un mars organizat la Tripoli de sustinatorii regimului Gaddafi, dictatorul considerat responsabilul moral pentru explozia avionului Pan Am deasupra Scotiei.

Abdel Baset al-Megrahi a fost vazut in imaginile televiziunii de stat libiene intr-un scaun cu rotile, purtand un turban alb si o masca pe fata, fiind flancat de cativa membri ai unei organizatii tribale libiene, pro-Gaddafi.

Teroristul a fost eliberat in 2009 din inchisoarea scotiana in care ispasea o condamnare pe viata. Justitia britanica a luat decizia eliberarii sale din motive umanitare, in conditiile in care medicii i-au pus lui al-Megrahi diagnosticul de cancer la prostata si i-au dat inca trei luni de viata.

“Am spus mereu ca decizia a fost pripita. Aparitia lui al-Megrahi la televizor va inflama, pe buna dreptate, sentimentele cetatenilor britanici', a declarat William Hague, seful diplomatiei de la Londra, al carui partid era in opozitie in momentul in care Executivul britanic, condus in 2009 de Gordon Brown, a luat decizia eliberarii teroristului.

×