x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie în Egipt din partea MAE

Atenţionare de călătorie în Egipt din partea MAE

08 Aug 2013   •   18:24

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află pe teritoriul Egiptului asupra faptului că demonstraţiile de protest şi violenţele din această ţară continuă.

Se estimează că în perioada 9 – 15 august 2013 se va înregistra cel mai ridicat nivel de risc de producere a unor ciocniri violente.
Autorităţile egiptene au luat decizia de a dispersa demonstraţiile care se desfăşoară în Cairo, în districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya şi cele din Giza, în zona Pieţii Al Nahda, deoarece este posibil ca, în situaţia în care protestatarii nu părăsesc zonele respective să se decreteze stare de urgenţă şi să se impună restricţii de circulaţie.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite cu desăvârşire zonele din preajma sediilor principalelor instituţii guvernamentale şi partidepolitice.
De asemenea, se recomandă evitarea implicării în orice fel de manifestaţii.

Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

×