x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare MAE: Evitați demonstrațiile din Indonezia!

Atenționare MAE: Evitați demonstrațiile din Indonezia!

21 Mai 2019   •   09:34
Atenționare MAE: Evitați demonstrațiile din Indonezia!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români aflați pe teritoriul Indoneziei să evite zonele unde ar putea avea loc demonstraţii. Săptămâna trecută, poliția indoneziană a arestat zeci de suspecți, militanți ai grupării radicale Stat Islamic, care intenționau să comită atacuri teroriste la demonstrațiile politice organizate în fața biroului Comisiei electorale naționale, cu ocazia anunțării și după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale din această țară.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi date publicităţii în intervalul 22-26 mai 2019 şi se recomandă să se evite zonele unde ar putea avea loc demonstraţii, în Jakarta şi în alte oraşe, inclusiv Surabaya din Java de Est şi Medan din Sumatra de Nord. Autorităţile indoneziene au precizat că s-au suplimentat măsurile de securitate înainte de 22 mai 2019, data la care vor fi anunţate rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale de luna trecută”, precizează un comunicat al MAE.

Românii care ar putea fi afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +6221 3106240, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii „Call Center” în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Jakarta: +628111726283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.jakarta.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, din cadrul campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”

×
Subiecte în articol: mae