x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atletul Carl Lewis, împiedicat să candideze la senatorialele din New Jersey

Atletul Carl Lewis, împiedicat să candideze la senatorialele din New Jersey

de Marina Constantinoiu    |    08 Sep 2011   •   12:09
Atletul Carl Lewis, împiedicat să candideze la senatorialele din New Jersey

Fostului atlet american Carl Lewis, de noua ori campion olimpic in perioada 1984-1996, i-a fost respinsa miercuri, de catre un judecator federal, candidatura din partea democratilor in alegerile senatoriale organizate in statul New Jersey, in noiembrie, deoarece nu indeplineste conditiile de rezidenta, informeaza AFP.

In varsta de 50 de ani, Lewis a fost declarat ineligibil pentru ca si-a platit impozitele in California, detine un imobil si birouri acolo si voteaza in statul californian.

Acest argument a fost invocat initial de catre secretarul de stat din New Jersey, republicana Kim Guadagno, care de la bun inceput a cautat sa impiedice candidatura lui Lewis in primarele democrate prealabile alegerilor senatoriale. In luna mai insa, fostul campion a primit din partea unui judecator autorizatia de a se prezenta, dupa care a castigat aceste primare in luna iunie. Bill Tambussi, unul dintre avocatii lui Lewis, a avertizat ca acesta va face recurs impotriva deciziei judecatorului federal si ca va contesta hotararea de cate ori va fi posibil.

Fostul campion, care a crescut in New Jersey, are permisul de conducere inregistrat in acest stat, detine acolo un imobil cu incepere din 2005 si este antrenor voluntar de atletism in orasul sau natal, Willingboro, din anul 2007. 'King Carl' a cucerit patru medalii de aur la JO de la Los Angeles din 1984 (100 m, 200 m, 4×100 m, saritura in lungime), doua la Seul in 1988 (100 m si lungime), doua la Barcelona (4×100 m si lungime) si una la Atlanta in 1996 (lungime).

×
Subiecte în articol: alegeri carl lewis new jersey