x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au avut nevoie şi de iarbă

Au avut nevoie şi de iarbă

de Marina Constantinoiu    |    20 Iul 2007   •   00:00
Au avut nevoie şi de iarbă
Sursa foto: Sky News/

Doi miniştri din noul Cabinet britanic au mărturisit, ieri, că in tinereţe au fumat cannabis. La o zi după un anunţ al Guvernului privind inăsprirea sancţiunilor pentru folosirea drogului respectiv.

Doi miniştri din noul Cabinet britanic au mărturisit, ieri, că in tinereţe au fumat cannabis. La o zi după un anunţ al Guvernului privind inăsprirea sancţiunilor pentru folosirea drogului respectiv.

''Am fumat cannabis de căteva ori. Cred că a fost o greşeală'', a declarat doamna ministru de Interne, Jacqui Smith, pentru Sky News. Tony McNulty, secretar de stat la Interne, a recunoscut acelaşi lucru, susţine tot Sky News, care oferă detalii mai mult in ceea ce o priveste pe doamna ministru.

STUDENŢIE. Intr-un interviu acordat ieri dimineaţă, Smith a declarat că n-a mai fumat cannabis de 25 de ani, de pe vremea cănd, in studenţie fiind, a incercat şi asta, dar a recunoscut că aceasta nu este o scuză pentru comportamentul său. "Am incălcat legea", a recunoscut doamna ministru, care a adăugat că premierul Gordon Brown nu a intrebat-o dacă a consumat respectivul drog cănd i-a oferit postul de ministru.

MASURI. Mărturiile complete ale doamnei Smith intervin după ce premierul britanic a anunţat, miercuri, că intenţionează să inăsprească legislaţia in privinţa consumului de cannabis. Se va revizui o decizie luată in urmă cu trei ani, de diminuare a sancţiunilor referitoare la deţinerea de droguri. In 2004, Guvernul britanic a trecut cannabisul de la categoria B, din care fac parte amfetaminele şi barbituricele, la categoria C, ce include prescrierea de tranchilizante şi steroizi.

CARIERA. Jacqui Smith (45 de ani), care a absolvit Hertford College de la Oxford, a fost cadru didactic inainte de a intra in Parlament in 1997. Smith a mai spus că nu a folosit nici un alt drog şi consideră că preocupările ei din anii '80 nu-i compromit poziţia actuală. ''Ca ministru de Interne, cred că lumea ar trebui să se intereseze dacă numărul persoanelor care urmează un tratament de dezintoxicare este in creştere, dacă fenomenul criminalităţii legat de consumul de droguri este in scădere'', a afirmat ea, precizănd că premierul Gordon Brown, cănd a numit-o in funcţie luna trecută, nu a intrebat-o dacă a consumat droguri. ''Ştim acum mai mult despre potenţiale pericole ale cannabisului, indeosebi că el provoacă probleme pentru sănătatea mintală, care devin tot mai puternice'', a mai spus ministrul britanic.

×
Subiecte în articol: externe