x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost arestaţi primii suspecţi de atacul asupra consulatului SUA din Benghazi (VIDEO)

Au fost arestaţi primii suspecţi de atacul asupra consulatului SUA din Benghazi (VIDEO)

14 Sep 2012   •   06:06
Au fost arestaţi primii suspecţi de atacul asupra consulatului SUA din Benghazi (VIDEO)

In Libia au fost arestati primii suspecti de atacul impotriva consulatului american din Benghazi, atac in care a fost ucis ambasadorul SUA, Chris Stevens, anunta BBC News, fara sa ofere detalii legate de identitatea suspectilor. Un inalt oficial libian declarase anterior ca atacul a fost parte a unei actiuni minutios planificate.

Marti noapte, ambasadorul Chris Stevens si inca trei functionari ai misiunii diplomatice a SUA in Libia au fost ucisi intr-un atac cu rachete asupra consulatului american din Benghazi.

Seria de atacuri asupra ambasadelor americane din lumea araba a inceput dupa aparitia pe YouTube a unui trailer de 14 de minute pentru filmul "Innocence of Muslims" (Inocenta musulmanilor), in care profetul Mahomed ar fi fost denigrat.

Cateva mii de manifestanti au luat cu asalt ieri ambasada SUA la Sanaa, protestand impotriva filmului "Inocenta musulmanilor", realizat in SUA si considerat ofensator la adresa islamului.

Proteste au avut loc in Egipt, Libia, Tunisia, Maroc, Sudan, Bangladesh si Yemen. La dispersarea multimilor furioase, fortele de ordine au trebuit sa foloseasca gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si chiar arme de foc. Potrivit unor relatari, patru protestatari au fost impuscati in Yemen.

×