x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost arestați primii suspecți în cazul atacului din Suedia

Au fost arestați primii suspecți în cazul atacului din Suedia

08 Apr 2017   •   10:03
Au fost arestați primii suspecți în cazul atacului din Suedia

Poliţia suedeză a arestat vineri un bărbat în suburbia Marsta din nordul capitalei Stockholm, a relatat ziarul Aftonbladet, citat de Xinhua. Potrivit publicaţiei, bărbatul era rănit uşor şi a declarat că este autorul atacului în urma căruia au murit patru oameni şi au fost răniţi mai mulţi. 

Poliţia a confirmat că a arestat o persoană în legătură cu incidentul. Un purtător de cuvânt al poliţiei regionale a afirmat că respectivul a fost identificat şi că semăna cu fotografia şi descrierea şoferului care a intrat vineri cu un camion în mulţimea de pe o stradă comercială, transmite Reuters. AFP, citează Agerpres, adaugă că anchetatorii au precizat că bărbatul reţinut nu este şoferul căutat, ale cărui imagini înregistrate de camerele de supraveghere au fost făcute publice. 

Poliţia suedeză a efectuat vineri noaptea a doua arestare după atacul comis de un şofer care a ucis cu camionul patru oameni şi a rănit 15, transmite televiziunea publică SVT, preluată de Reuters. 

Al doilea bărbat a fost arestat în suburbia Hjulsta din nordul capitalei Stockholm şi este considerat legat de primul suspect reţinut în acest caz. 

Cel mai recent bilanţ al atacului, comunicat de autorităţile sanitar,e este de patru morţi - dintre care unul în spital - şi 15 răniţi, inclusiv copii, transmit AFP şi Reuters. 

Premierul Stefan Lofven a declarat că există indicii privind un "act terorist". 



 

×
Subiecte în articol: atac suedia suedia