x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost găsite rămăşiţe ale unui bărbat omorât în atacul din 11 septembrie 2001

Au fost găsite rămăşiţe ale unui bărbat omorât în atacul din 11 septembrie 2001

08 Aug 2017   •   11:37
Au fost găsite rămăşiţe ale unui bărbat omorât în atacul din 11 septembrie 2001

Rămăşiţele unui bărbat omorât în atacul de la World Trade Center din 11 septembrie 2001 au fost găsite la aproape 16 ani de la teribilul incident, scrie The Guardian. Numele bărbatului nu a fost dezvăluit, din dorinţa familiei.

Anunţul marchează o nouă identificare făcută de la cele din martie 2015. Ofiţerii au folosit teste ADN pentru a face legătura între fragmentele de oase găsite şi cele 2,753 de persoane omorâte de teroriştii care au intrat cu avioanele în turnurile gemene pe 11 septembrie 2001.

Până acum, au fost identificate rămăşiţele a 1,641 de victime, lăsând 40% dintre persoanele care au murit în incident neidentificate.

Au fost dezvoltate noi tehnologii pentru testele ADN, anul acesta, pentru a ajuta la ultimele identificări, după ce testele făcute anterior nu au dat niciun rezultat, a anunţat biroul de examinări, luni.

Pe măsură ce testele ADN au avansat s-a întâmplat acelaşi lucru şi cu eforturile de a conecta rămăşiţele la victimele ucise în incident. Puţine corpuri întregi au fost recuperate după ce imensele turnuri gemene au ars şi s-au prăbuşit, iar efectele căldurii, bacteriilor şi chimicalelor, precum combustibilul avioanelor, au făcut cu atât mai dificil de analizat rămăşiţele.

În timp, biroul de examinări medicale a început să folosească un proces care presupune pulverizarea de fragmente pentru a extrage ADN-ul, apoi compararea acestora cu cele de la biroul de colectare a materialelor genetice de la victime sau de la rudele acestora.

În unele cazuri, oamenii de ştiinţă au studiat de 10 sau mai multe ori aceleaşi fragmente, sperând că noile tehnologii vor oferi răspunsuri.

×