x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au găsit dovezile EPIDEMIEI care "va aduce SFÂRŞITUL LUMII"! Descoperirea făcută de arheologi lângă Luxor (VIDEO)

Au găsit dovezile EPIDEMIEI care "va aduce SFÂRŞITUL LUMII"! Descoperirea făcută de arheologi lângă Luxor (VIDEO)

17 Iun 2014   •   15:43
Au găsit dovezile EPIDEMIEI care "va aduce SFÂRŞITUL LUMII"! Descoperirea făcută de arheologi lângă Luxor (VIDEO)

Arheologii au descoperit în Egipt dovezile unei epidemii teribile, despre care un scriitor antic credea că va aduce "sfârşitul lumii".

O echipă de arheologi italieni, care lucra la un sit din zona vechiului oraş Teba, fosta capitală a Egiptului antic, a găsit mai multe rămăşite umane acoperite cu un strat gros de var, substanţă folosită în trecuta ca dezinfectant. De asemenea, specialiştii au găsit trei cuptoare în care se producea varul, dar şi urmele unui crematoriu uman unde fuseseră arse victimele epidemiei.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, vestigiile datează din secolul al III-lea e.n, perioadă în care întregul Imperiu Roman a fost devastat de mai multe epidemii, inclusiv Egiptul.

Aceste dovezi descoperite de arheologii italieni lângă Luxor arată că victimele au fost aruncate acolo pur şi simplu şi arse sau îngropate în var, fără să aibă parte de vreun ritual funerar, scrie descopera.ro, care citează revista Live Science. Este posibil ca boala să fi fost o formă de variolă sau de pojar, dar cercetătorii nu au cum să extragă ADN din scheletele găsite, pentru a verifica această teorie.




×