x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AUDIO ŞOCANT - Ultimele momente dinainte detonării vestei cu explozibil. Hasna Aitboulahcen nu a fost kamikaze, spun surse din poliţia franceză

AUDIO ŞOCANT - Ultimele momente dinainte detonării vestei cu explozibil. Hasna Aitboulahcen nu a fost kamikaze, spun surse din poliţia franceză

20 Noi 2015   •   21:16
AUDIO ŞOCANT - Ultimele momente dinainte detonării vestei cu explozibil. Hasna Aitboulahcen nu a fost kamikaze, spun surse din poliţia franceză

Hasna Aitboulahcen, verişoara organizatorului prezumtiv al atentatelor de la Paris, decedată în asaltul efectuat miercuri de forţele de intervenţie franceze, nu a fost kamikaze şi nu a murit detonând o vestă cu explozibili, aşa cum s-a crezut până acum, transmite AFP, citând o sursă de poliţie.

Iniţial, anchetatorii au afirmat la unison că o persoană baricadată în apartamentul din suburbia pariziană Saint-Denis vizată de asalt a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa, ei crezând că era vorba despre o femeie, relatează AGERPRES.

Conform însă sursei de poliţie citate vineri de AFP, persoana kamikaze a fost un bărbat, nu o femeie.

Potrivit unui comunicat emis vineri de procuratura din Paris, femeia găsită moartă în apartamentul în care Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, a fost ucis în timpul raidului de miercuri a fost identificată oficial drept Hasna Aitboulahcen.

Identificarea a fost făcută cu ajutorul amprentelor. În apartament a mai fost găsit un paşaport aparţinând Hasnei Aitboulahcen.

În schimb, capul unei a treia persoane găsite decedate în apartamentul din Saint-Denis aparţinea unui bărbat, au stabilit
criminaliştii, conform site-ului Le Monde.

Înregistrarea a fost surprinsă în momentul în care femeia se afla în apartament cu Abaaoud şi cu încă un extremist ISIS.

În timpul schimbului de focuri poliţiştii întreabă de două ori unde este prietenul ei, femeia răspunzând cu glas speriat de fiecare dată că barbatul nu este prietenul ei, după care se aude o explozie.

Aceasta inregistrare poate afecta emotional. Ultimele momente inaintea detonarii vestei cu explozibi

×