x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Auschwitz: 14 oameni dezbrăcaţi s-au legat cu lanţuri la intrarea fostului lagăr de concentrare

Auschwitz: 14 oameni dezbrăcaţi s-au legat cu lanţuri la intrarea fostului lagăr de concentrare

24 Mar 2017   •   21:20
Auschwitz: 14 oameni dezbrăcaţi s-au legat cu lanţuri la intrarea fostului lagăr de concentrare

Paisprezece persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani s-au dezbrăcat şi s-au legat cu lanţuri între ele vineri, la Auschwitz, în Polonia, în faţa porţilor deasupra cărora tronează dictonul "Arbeit macht frei", după ce în prealabil au sacrificat o oaie, a anunţat conducerea sitului, relatează AFP. 

Membrii grupului, femei şi bărbaţi a căror identitate şi motivaţii nu au fost precizate, s-au legat între ei cu lanţuri. Potrivit unei televiziuni locale, ei s-au filmat cu o dronă. 

Personalul de pază a intervenit imediat, precizează comunicatul muzeului publicat pe Twitter. 

Tot grupul a fost reţinut, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Malgorzata Jurecka. 

"Aceste persoane vor fi transferate la un comisariat pentru a fi interogate. Un important grup de poliţişti se află la faţa locului. Vom informa parchetul", a adăugat ea. 

"Un astfel de incident este total neobişnuit la Auschwitz, nu pot să-l comentez", a declarat pentru AFP directorul muzeului, Piotr Cywinski. "Nu ştiu nimic despre motivaţiile lor", a mai spus el. 

Între 1940 şi începutul lui 1945, Germania nazistă a exterminat la Auschwitz-Birkenau în jur de 1,1 milioane de persoane, printre care un milion de evrei din diferite ţări europene. Lagărul în care au mai murit 80.000 de polonezi care nu erau evrei, 25.000 de romi şi 20.000 de soldaţi sovietici, a fost eliberat de Armata Roşie în ianuarie 1945.AGERPRES

×