x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia interzice avioanele Boeing 737 MAX în spaţiul său aerian

Australia interzice avioanele Boeing 737 MAX în spaţiul său aerian

12 Mar 2019   •   12:39
Australia interzice avioanele Boeing 737 MAX în spaţiul său aerian

Aviaţia civilă australiană a interzis marţi, urmând exemplul Singapore, toate aparatele Boeing 737 MAX în spaţiul său aerian, în urma accidentului unui zbor al companiei Ethiopian Airlines ce a făcut 157 de morţi duminică implicând acest model al producătorului american, relatează France Presse.
"Suspendarea este imediată", a declarat Peter Gibson, purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile Australiene (ACSA).
"Deşi nicio companie aeriană australiană nu operează pe Boeing 737 MAX, două companii străine deservesc Australia cu aceste tipuri de aparate", a adăugat ACSA, într-un comunicat prin care anunţă suspendarea temporară a exploatării Boeing 737 MAX cu destinaţia sau provenind din Australia.
Mai înainte marţi, autoritatea de reglementare a aviaţiei civile din Singapore, un hub major de transport aerian în Asia, a interzis Boeing-urile 737 MAX în spaţiul său aerian în urma prăbuşirii în Etiopia a unui aparat de acest tip.
Cu excepţia faptului că SilkAir, cu sediul în Singapore, a suspendat deja temporar exploatarea avionului său 737 MAX, alt operator ce va fi afectat de această suspendare temporară este Fiji Airways, potrivit comunicatului.
Fiji Airways deţine două Boeing-uri 737 MAX, precum şi alte tipuri de aeronave în flota sa care vor înlocui 737 MAX.
Un aparat 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, ucigând 157 de pasageri şi membri ai echipajului, la patru luni după un accident similar al unui avion al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi.
CEO şi director pentru siguranţa zborurilor la ACSA, Shane Carmody, a subliniat că în lumina celor două accidente recente, suspendarea temporară a operaţiunilor Boeing 737 MAX este menită "să examineze riscurile de securitate". 
După prăbuşirea avionului etiopian, China, Indonezia, Coreea de Sud şi Mongolia au decis să oprească la sol toate avioanele de acest tip, precum şi companiile Ethiopian Airlines, Cayman Airways, sud-africană Comair şi Aerolineas Argentinas.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Boeing 737 MAX australia