x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia îşi avertizează cetăţenii care călătoresc în Rusia în legătură cu riscul de hărţuire

Australia îşi avertizează cetăţenii care călătoresc în Rusia în legătură cu riscul de hărţuire

01 Apr 2018   •   18:00
Australia îşi avertizează cetăţenii care călătoresc în Rusia în legătură cu riscul de hărţuire

Australienii care călătoresc în Rusia au fost avertizaţi duminică în legătură cu riscul de hărţuire din cauza ''unei intensificări a tensiunilor politice'', cu cel puţin trei luni înainte de deplasările anticipate ale suporterilor în această ţară pentru Campionatul mondial de fotbal ce se va desfăşura în perioada 14 iunie - 15 iulie, transmit AFP şi dpa.  

 
Sfaturile oficiale de călătorie pentru Rusia ale guvernului australian au fost actualizate duminică pentru a avertiza asupra eventualelor represalii împotriva occidentalilor şi a încuraja călătorii să exercite un "grad ridicat de prudenţă".  
 
"Din cauza tensiunilor politice accentuate, trebuie să fiţi conştienţi de posibilitatea unui sentiment sau a unei hărţuiri anti-occidentale", se spune în sfatul de călătorie.  
 
Se mai precizează că guvernul nu are informaţii despre dificultăţi sporite pentru australienii care călătoresc în Rusia, dar se menţionează că oamenii ar trebui să urmărească îndeaproape situaţia de securitate şi politică şi actualizările sfaturilor de călătorie.  
 
"Rămâneţi vigilenţi, evitaţi orice proteste sau demonstraţii şi evitaţi să comentaţi public despre evoluţiile politice", sfătuieşte guvernul australian.  
 
Australia a expulzat doi diplomaţi ruşi care au fost acuzaţi că sunt spioni de ministrul de externe Julie Bishop şi în semn de solidaritate cu Marea Britanie după atacul cu o substanţă neurotoxică împotriva fostului agent rus Serghei Skripal şi fiicei sale, Yulia, luna trecută.  
 
Doi diplomaţi australieni vor fi expulzaţi de la Moscova ca represalii.AGERPRES 

 

×
Subiecte în articol: rusia hartuire campionat fotbal