x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia: O statuie istorică vandalizată la Sydney pe fondul unor polemici asupra monumentelor

Australia: O statuie istorică vandalizată la Sydney pe fondul unor polemici asupra monumentelor

26 Aug 2017   •   14:15
Australia: O statuie istorică vandalizată la Sydney pe fondul unor polemici asupra monumentelor

O statuie a căpitanului James Cook în parcul central al oraşului Sydney a fost vandalizată în timpul nopţii de o persoană necunoscută care a scris pe monument sloganuri cu spray colorat, pe fondul unei polemici dacă asemenea statui reflectă sau nu adevărul istoriei coloniale a Australiei, a anunţat sâmbătă presa locală, informează agenţia DPA.

Poliţia a lansat o investigaţie pentru a găsi vinovatul care a scris "Nicio mândrie în genocid" şi "Schimbaţi data" pe statuia exploratorului englez despre care scrie pe monument că "a descoperit" Australia în 1770, a anunţat postul local ABC.

Poliţia a declarat ca încearcă să identifice o persoană ce apare în înregistrarea camerei de supraveghere video, a adăugat ABC.

Monumentele în onoarea reginei Victoria şi unuia dintre primii guvernatori din New South Wales, Lachlan Macquarie, au fost de asemenea vizate, potrivit ABC.

Activişti din rândul populaţiei aborigene au criticat în ultimele zile monumentele pentru că ignoră masacrele ce au urmat colonizării europene a Australiei.

Presiunea a crescut după revoltele şi marşurile din Statele Unite asupra statuilor unor figuri confederate.AGERPRES

×
Subiecte în articol: vandalism sydney