x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia: Oameni evacuați din cauza incendiilor de vegetație

Australia: Oameni evacuați din cauza incendiilor de vegetație

25 Noi 2018   •   15:25
Australia: Oameni evacuați din cauza incendiilor de vegetație

Un uriaş incendiu de vegetaţie izbucnit în statul australian Quensland a determinat evacuări în masă ale rezidenţilor din cel puţin două localităţi importante, în contextul în care un val de căldură extremă îngreunează eforturile pompierilor, iar flăcările vor continua să ardă în zilele următoare, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de Xinhua. 
"Acest incendiu intens acoperă aproximativ 9.000 de hectare, iar flăcările ating înălţimi de peste 10-12 metri. Este ceva extrem de neobişnuit pentru Queensland, iar răul încă nu a trecut. Ne aşteptăm ca flăcările să continue să ardă pentru alte câteva zile", a anunţat postul de televiziune ABC, citând-o pe Annastacia Palaszczuk, prim-ministrul statului Queensland.
Potrivit ABC, pompierii şi poliţiştii australieni i-au îndemnat pe rezidenţii din Deepwater şi Baffle Creek să evacueze imediat aceste zone, întrucât incendiul se îndreaptă către proprietăţile lor. Peste 40 de camioane de pompieri, 100 de angajaţi ai Pompierilor australieni şi şase aeronave participă la operaţiunea de stingere a incendiului.
"Valul de căldură extremă cu care ne confruntăm în tot statul, în special în regiunile nordice, reprezintă un fenomen meteorologic extrem şi nu am mai văzut aşa ceva în trecut în Queensland", a declarat Andrew Sturgeous, inspector la Serviciul de pompieri şi situaţii de urgenţă din acest stat australian.
Potrivit aceluiaşi inspector, vânturile puternice din regiunile nordice din Queensland vor împinge flăcările spre comunităţile umane menţionate până în seara de duminică şi, după-aceea, incendiul va continua să se răspândească pe parcursul nopţii, până luni. 

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: australia incendii de vegetatie