x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia se angajează să combată sclavia modernă, dar nu oferă încă un cadru prin legislație

Australia se angajează să combată sclavia modernă, dar nu oferă încă un cadru prin legislație

25 Aug 2017   •   14:41
Australia se angajează să combată sclavia modernă, dar nu oferă încă un cadru prin legislație

Guvernul Australiei rămâne dedicat încercării de eradicare a sclaviei, dar nu există încă un cadru pentru adoptarea unui Act al Sclaviei Moderne, scrie The Guardian.

Ministrul Afacerilor Externe, Julie Bishop, a spus că un rezultat cheie al Procesului Bali din Perth, de vineri, a fost că liderii de afaceri s-au angajat în vederea unui plan de lucru, iar întâlnirea a ajutat comunitatea să devină mai informată privind un Act al Sclaviei Moderne.

Guvernul federal a inițiat două anchete parlamentare în vederea adoptării unui Act privind sclavia modernă, act care va fi similar cu legile introduse în Marea Britanie în 2015, dar comitetele nu au furnizat încă rapoartele finale.

Julie Bishop a descris Procesul Bali ca prima întâlnire regională din lume, care a adunat miniștrii și afaceriști împreună pentru a discuta despre modalități necesare pentru combaterea sclaviei.

„Este un fapt intolerabil că sclavia încă există în secolul 21 prin muncă forțată, exploatarea forței de muncă și prin condiții de sclavie”, a spus aceasta. „Traficul de persoane și sclavia modernă nu au ce căuta în lumea noastră, iar liderii globali s-au angajat să combată sclavia”.

Bishop a declarat că forumul are miniștrii din 45 de țări și reprezentanți din trei agenții ale Națiunilor Unite, care au făcut declarații puternice despre angajamentul lor împotriva sclaviei. În plus, aceasta a mai afirmat că afaceriștii s-au angajat să protejeze drepturile muncitorilor străini și să asigure transparență în lanțurile de aprovizionare globală.

×
Subiecte în articol: sclavia moderna australia julie bishop