x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia: Un lanţ de supermarketuri scoate de la comercializare acele de cusut după scandalul fructelor contaminate

Australia: Un lanţ de supermarketuri scoate de la comercializare acele de cusut după scandalul fructelor contaminate

20 Sep 2018   •   17:01
Australia: Un lanţ de supermarketuri scoate de la comercializare acele de cusut după scandalul fructelor contaminate

Un lanţ de supermarketuri din Australia a anunţat joi că nu va mai comercializa ace de cusut după ce poliţia de pe tot teritoriul ţării anchetează peste 100 de cazuri de fructe care conţin ace, potrivit dpa. 

"Ca măsură de precauţie, am decis să retragem de la comercializare în magazinele noastre acele de cusut", a precizat un purtător de cuvânt al magazinelor Woolworths. "Siguranţa clienţilor noştri este pe primul loc". 

Decizia survine după ce parlamentul australian a accelerat procedura legislativă pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care contaminează produsele alimentare. 

Pedeapsa pentru "teroriştii alimentari", cum au fost numiţi de presa australiană, a fost mărită de la 10 la 15 ani de închisoare, potrivit ABC. 

Mai multe guverne locale din Australia au anunţat recompense de 100.000 de dolari australieni (73.000 de dolari americani) pentru informaţii care ar putea conduce la arestarea celor care au introdus ace în fructe. 

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută, când cumpărătorii au descoperit ace în căpşunele furnizate lanţului de supermarketuri Woolworths de către o fermă din Queensland. 

De atunci, peste 100 de cazuri de fructe (căpşune, banane, mere) conţinând ace de cusut au fost reclamate în diverse locuri din ţară, existând teama că ştirile iniţiale ar fi putut încuraja înmulţirea incidentelor similare. 

Oficialii australieni au încurajat consumatorii să cumpere în continuare căpşune pentru a sprijini acest sector de activitate, dar au sfătuit oamenii să le secţioneze înainte de a le consuma. 

"Singurul lucru pe care oamenii îl pot face mai bine decât guvernanţii este să meargă şi să cumpere căpşune", a declarat ministrul Agriculturii, David Littleproud, pentru postul de radio ABC. 

"Să le râdem în nas acestor paraziţi mergând la supermarket şi cumpărând căpşune.''AGERPRES

×