x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria a întors din drum un număr mai mare de migranţi la graniţa cu Italia

Austria a întors din drum un număr mai mare de migranţi la graniţa cu Italia

12 Aug 2016   •   20:53
Austria a întors din drum un număr mai mare de migranţi la graniţa cu Italia

Poliţia austriacă a declarat vineri că a întors din drum de patru ori mai mulţi migranţi ilegali la punctul de trecere a frontierei Brenner faţă de luna mai datorită unor controale mai stricte şi tot mai mulţi migranţi se îndreaptă spre nordul Europei din Italia, relatează Reuters.

'Situaţia este încă relativ relaxată pentru noi', a declarat Edelbert Kohler, directorul adjunct al poliţiei din Tirol, responsabilă cu punctul de trecere Brenner. 'Suntem însă îngrijoraţi de recentele evoluţii din Italia', a mai spus el.

Mai mult de 25.000 de migranţi, în principal din Nigeria şi Etiopia, au sosit în Italia în luna iulie, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri Frontex.

Poliţia a întors din drum zilnic 35-50 de persoane care au intrat ilegal în Austria din Italia în luna iulie, comparativ cu circa 10 pe zi în luna mai, a spus Kohler.

Ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka doreşte noi reguli mai stricte privind migraţia care ar permite ca solicitanţii de azil ale căror cereri sunt respinse să fie întorşi la graniţă în decurs de o oră.

Austria oferă echipament şi personal pentru a ajuta ţări precum Ungaria să-şi securizeze frontierele. De asemenea, ea intenţionează să sprijine şi Serbia în acest sens, a declarat vineri cancelarul austriac Christian Kern.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: austria italia migranti granita refugiati