x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria: Patru răniţi în două atacuri cu armă albă la Viena

Austria: Patru răniţi în două atacuri cu armă albă la Viena

08 Mar 2018   •   06:43
Austria: Patru răniţi în două atacuri cu armă albă la Viena

Trei membri ai aceleiaşi familii au fost grav răniţi într-un atac cu cuţitul comis miercuri seară pe o arteră publică la Viena, urmat de o altă agresiune care a făcut un rănit, fără să fie stabilită o legătură între cele două incidente, a informat poliţia locală.

 

"La orele 19.45, trei persoane au fost rănite cu cuţitul de un agresor", a făcut cunoscut poliţia din Viena pe contul său de Twitter. Agresorul a reuşit să fugă. Este vorba despre un cuplu de austrieci de 67 şi 56 de ani şi de fata lor în vârstă de 17 ani, toţi fiind în stare foarte gravă, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei vieneze, Patrick Maierhofer.

Agresiunea, ale cărei circumstanţe exacte şi mobil rămân de precizat, s-a produs pe artera comercială Praterstrasse, în apropierea unei staţii de metrou din cartierul Leopoldstadt (doi) al capitalei Austriei.

O altă agresiune cu cuţitul care a rănit grav un cecen de 20 de ani s-a produs la scurt timp după aceea, în acelaşi cartier. Un bărbat de naţionalitate afgană suspectat de acest atac a fost reţinut în cursul serii, a adăugat Patrick Maierhofer.

Poliţia caută să stabilească dacă există vreo legătură între cele două agresiuni. Forţele de ordine au mobilizat miercuri seară importante mijloace pentru a identifica autorul sau autorii atacurilor.

Austria menţine un nivel ridicat de alertă în faţa terorismului, dar în ultimii ani a fost ferită de atentate. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: austria atac arma alba raniti viena terorist