x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile chineze au început testarea populației cu un vaccin împotriva coronavirusului

Autoritățile chineze au început testarea populației cu un vaccin împotriva coronavirusului

23 Mar 2020   •   12:10
Autoritățile chineze au început testarea populației cu un vaccin împotriva coronavirusului

Autoritățile chineze din Beijing au început să testeze cu acid nucleic persoanele care au simptome de infectare cu coronavirus ori vin din zonele afectate, se arată într-un document al Ambasadei României la Beijing.

După ce Beijing a anunțat testarea cu acid nucleic a călătorilor din străinătate, două alte orașe chineze au impus aceleași reguli. În Guangzhou, toate persoanele care călătoresc din alte țări sau regiuni (inclusiv Hong Kong, Taiwan, Macao), trebuie să efectueze un test cu acid nucleic și sunt plasate sub carantină obligatorie de 14 zile într-un centru special.

În Shanghai, toți călătorii (indiferent de țara/regiunea de proveniență) vor efectua testarea cu acid nucleic și carantina de 14 zile într-un centru special.

Primii voluntari sunt chinezi și au fost testați vineri. Vaccinul a fost descoperit de armata chineză. 

Guvernul Municipal Beijing a extins obligativitatea testării cu acid nucleic, înainte de intrarea în capitală, pentru patru categorii de călători:

- cei care prezintă simptome

- cei care au istoric epidemiologic

- cei care prezintă semne de infecție

- cei pentru care testarea este necesară 

Testarea se va face în orașul unde zborul a fost redirecționat.

Guvernul a anunțat că va optimiza procesul de intrare, pentru a evita timpul extrem de lung de așteptare în aeroporturi (de până la 12h, conform unor surse de presă).

Un pasager trece prin cel puțin trei filtre diferite, unde trebuie să raporteze de fiecare dată țara de origine și locul de destinație.

Temperatura corporală este luată de două ori, iar dacă persoana se află într-una din cele patru situații de mai sus, i se aplică un test cu acid nucleic.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus China teste acid nucleic vaccin