x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile de la Beijing au interzis circulaţia pe stradă a vehiculelor electrice pe două roţi segway

Autorităţile de la Beijing au interzis circulaţia pe stradă a vehiculelor electrice pe două roţi segway

30 Aug 2016   •   21:05
Autorităţile de la Beijing au interzis circulaţia pe stradă a vehiculelor electrice pe două roţi segway

Autorităţile de la Beijing au anunţat marţi că începând de azi este interzisă circulaţia pe stradă a vehiculelor pe două roţi "segway", care au devenit atât de populare în ultimele luni, pentru a evita blocajele din trafic, relatează EFE.

Potrivit postului Radio China Internaţional, cei care nu respectă noile dispoziţii vor primi o amendă de 10 yuani (1,5 dolari) şi un avertisment verbal.

Interdicţia intervine la două zile după ce Asociaţia Consumatorilor de la Beijing a publicat rezultatele unui studiu, potrivit căruia 19 dintre cele 20 de modele segway investigate nu frânau în mod adecvat, în timp ce 16 depăşeau limita de 20 km/h stabilită pentru astfel de vehicule.

Preocupă şi faptul că aceste vehicule nu au faruri, astfel încât riscurile cresc când alţi şoferi sau pietoni circulă noaptea.

Marca americană Segway, pionieră în fabricarea acestor vehicule electrice individuale (folosite de poliţiştii din Beijing pentru a patrula zonele pietonale, precum Piaţa Tiananmen), a fost achiziţionată anul trecut de compania de robotică chineză Ninebot.

În ultimele luni au fost impuse limitări şi pentru circulaţia motocicletelor şi altor ciclomotoare electrice pe principalele bulevarde ale capitalei Beijing.AGERPRES

×