x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile poloneze au arestat patru ceceni acuzaţi că strângeau fonduri pentru gruparea Stat Islamic

Autorităţile poloneze au arestat patru ceceni acuzaţi că strângeau fonduri pentru gruparea Stat Islamic

10 Sep 2016   •   01:30
Autorităţile poloneze au arestat patru ceceni acuzaţi că strângeau fonduri pentru gruparea Stat Islamic

Autorităţile poloneze au arestat patru ruşi de etnie cecenă, acuzaţi că strângeau fonduri în Polonia pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, transmite vineri EFE.

Cei patru riscă pedepse de până la 12 ani de închisoare pentru delincvenţă organizată şi sprijin la finanţarea unei grupări teroriste începând cu anul 2014, a informat postul public de radio din Polonia.

Arestările au avut loc în oraşul Bialystok (estul ţării). Cetăţenii ruşi desfăşurau activităţi de strângeri de fonduri în mai multe oraşe din Polonia şi menţineau contacte cu Turcia, potrivit sursei citate.

Poliţia poloneză suspectează că gruparea ar fi furnizat organizaţiei Stat Islamic echipament precum rucsacuri şi articole de îmbrăcăminte.

Autorităţile de la Moscova apreciază că circa 2.500 de cetăţeni ruşi, în marea lor majoritate provenind din Cecenia, republică majoritar musulmană, s-au alăturat grupării Stat Islamic în ultimii ani. Nu sunt primele arestări de acest tip în Polonia. Anul trecut, autorităţile au arestat trei bărbaţi bănuiţi că formau o celulă de sprijin pentru Stat Islamic.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: alianta impotriva isis Polonia fonduri isis