x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul atacului de la Istanbul ar fi fost motivat de bani, nu de ideologie

Autorul atacului de la Istanbul ar fi fost motivat de bani, nu de ideologie

16 Ian 2017   •   12:05
Autorul atacului de la Istanbul ar fi fost motivat de bani, nu de ideologie

Autorităţile turce investighează posibilitatea ca în spatele atacului comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul să se fi aflat motive financiare, după descoperirea a 150.000 de dolari care ar fi urmat să-i fie predaţi atentatorului, scrie presa turcă de luni, preluată de Xinhua. 

Banii au fost găsiţi în cursul unei percheziţii întreprinse de forţele de securitate într-un apartament din cartierul mărginaş Silivri pe 5 ianuarie, a scris Hurriyet, citând surse din cadrul poliţiei. Conform publicaţiei, poliţia a stabilit că suma nu i-a putut fi remisă atacatorului din cauza măsurilor de securitate stricte aplicate după atacul din clubul de noapte Reina, în care au fost ucise 39 de persoane şi care a fost revendicat ulterior de Statul Islamic. 

Bărbatul continuă să fie dat în urmărire, pe urmele sale declanşându-se o adevărată vânătoare. 

Ţinând cont de descoperirea celor 150.000 de dolari, anchetatorii cred că militantul a lansat atacul mai degrabă pentru câştiguri financiare decât din motive ideologice, considerate a se afla în spatele majorităţii atentatelor Statului Islamic, mai scrie Hurriyet. 

Potrivit aceleiaşi relatări, autorităţile investighează şi rolul potenţial al unor servicii secrete în acest atac. 

Poliţia turcă l-a identificat pe atacator în persoana lui Abdulgadir Maşaripov, un uzbek cunoscut şi sub numele de Abu Muhammed Horasan. 

×
Subiecte în articol: atentat turcia atentat terorist