x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul atacului din faţa parlamentului britanic a fost inculpat şi va fi adus în faţa instanţei luni

Autorul atacului din faţa parlamentului britanic a fost inculpat şi va fi adus în faţa instanţei luni

19 Aug 2018   •   13:30
Autorul atacului din faţa parlamentului britanic a fost inculpat şi va fi adus în faţa instanţei luni

Britanicul de 29 ani acuzat că a comis marţi 14 august un atentat cu maşină-berbec rănind trei oameni în faţa parlamentului de la Londra a fost inculpat sâmbătă de "tentativă de omor". Salih Khater, de origine sudaneză care locuieşte în Birmingham, acuzat că a vizat în mod deliberat pietoni, va apărea luni în faţa unui tribunal din Westminster, la Londra, a anunţat poliţia. 

"Această inculpare vine după un incident în cursul căruia dl Khater şi-a lansat maşina într-un grup de pietoni care stăteau în afara parlamentului", a declarat poliţia din Londra într-un comunicat, citat de AFP.

"Datorită metodologiei utilizate, locului ales şi presupusei opţiuni de a lua ca ţintă civili şi poliţişti, poliţia tratează acest caz drept terorism", se spune în text. 

Potrivit BBC, Salih Khater a ajuns în 2010 ca refugiat în Marea Britanie după ce a stat în Libia. A urmat cursuri de ştiinţă la Birmingham şi a obţinut naţionalitatea britanică. De asemenea, el a obţinut un permis de la Autoritatea din industria de securitate (SIA) şi a lucrat ca ofiţer de pază în Nottingham. 

Acest atac are multe asemănări cu cel comis în martie 2017 de Khalid Masood, un britanic convertit la islam, în care cinci oameni au murit şi zeci au fost răniţi. Khalid Masood a lovit trecătorii cu vehiculul său înainte de a înjunghia mortal un ofiţer de poliţie în faţa parlamentului, un atac revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.AGERPRES

×