x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AVERTISMENTUL unui expert belgian: Europa trebuie să formeze un "batalion" de luptă împotriva Ebola!

AVERTISMENTUL unui expert belgian: Europa trebuie să formeze un "batalion" de luptă împotriva Ebola!

26 Dec 2014   •   14:21
AVERTISMENTUL unui expert belgian: Europa trebuie să formeze un "batalion" de luptă împotriva Ebola!

Europa va fi 'vulnerabilă' dacă nu consideră epidemiile drept o 'problemă de securitatea naţională' ca şi SUA, a avertizat co-descoperitorul virusului Ebola, potrivit AFP, citată de Agerpres. 'Este timpul ca Marea Britanie şi Europa să aibă un batalion de oameni bine pregătiţi, cu experienţă la nivel global şi care să poată fi mobilizaţi. Nu avem acest lucru şi aceasta ne face vulnerabili', a explicat microbiologul belgian Peter Piot, care în 1976 a fost printre primii care au identificat virusul Ebola.

Piot conduce la Londra o şcoală de medicină tropicală şi s-a deplasat recent la centre de tratament pentru Ebola din Sierra Leone. Potrivit profesorului, care conduce la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii un grup însărcinat cu coordonarea activităţii cercetătorilor privind epidemia de Ebola, Centrele americane pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) sunt o 'forţă impresionantă'.

Epidemia de febră hemoragică a cauzat 7.518 decese dintr-un total de 19.340 de cazuri înregistrate în cele trei ţări cel mai puternic afectate (Sierra Leone, Liberia, Guineea), potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

×
Subiecte în articol: ebola